Varicoza rau, Ce trebuie sa stii despre durerea ce insoteste varicele

Ce trebuie sa stii despre durerea ce insoteste varicele

Este o procedură simplă prin care se injectează direct în vase o substanţă iritantă care determină închiderea venei şi totodată disparitia unor simptome neplăcute legate de prezenţa dilataţiilor vasculare: arsuri, varicoza rau, tensiune, durere, edem, crampe nocturne.

varicoza rau ciorapi de compresie pentru varicoza

Cui se adresează scleroterapia? În general oricărui pacient indiferent de vârstă.

varicoza rau varicoza pe partea dreapta

Nu se recomandă tratamentul în timpul sarcinii şi al alăptării. De altfel majoritatea dilataţiilor care apar în timpul sarcinii dispar spontan în primele luni după naştere. Deşi bărbaţii se adresează mai rar pentru tratament, acesta este la fel de eficace şi în cazul lor.

VENASEAL, metoda minim invaziva si nedureroasa de tratament a bolii varicoase - dr. Toni Feodor

Rezultatele tratamentului Scleroterapia va îmbunătăţi aspectul membrelor afectate, dar se adresează doar dilataţiilor vizibile la un moment dat. Ea nu este o varicoza rau de tratament profilactic, nu va preveni apariţia altor dilataţii.

Dieta recomandata persoanelor cu varice

De asemenea nu este o metodă perfectă şi nu poate garanta dispariţia tuturor dilataţiilor. Varicoza rau un tratament eficace pot fi necesare mai multe şedinţe de tratament la intervale variate luni.

Riscuri legate de tratament Probleme medicale serioase legate de tratament sunt extrem varicoza rau rare. Cele mai frecvente probleme care pot apare sunt formarea unor trombi în vase, inflamaţia severă a ţesuturilor din jur, reacţii alergice, ulceratii tegumentare care pot lăsa mici cicatrici locale.

varicoza rau cum sa dormi cu picior de varicoza

Una din cele mai frecvente complicaţii cosmetice este varicoza rau cu mici pete maronii pe traiectul vaselor care pot necesita luni până la un an de zile pentru ştergerea lor. De asemenea în jurul vaselor mai mari pot să apară alte dilataţii mai mici care să necesite tratament ulterior.

Tratamentul Se va face în regim varicoza rau ambulator şi durează min. Intervenţia constă în multiple injecţii cu un ac foarte fin a unui agent sclerozant direct în vene.

Rău pentru prevenirea varicoasă

Nu necesită anestezie şi produce un minim discomfort local. În vederea unei intervenţii de succes vă rugăm să semnalaţi medicului orice problemă de sănătate în special tratamentele medicamentoase anticoagulante pe care le urmaţi. Dacă există şi varice asociate, se recomandă tratarea acestora mai întâi şi apoi scleroterapia. Când vă prezentaţi la tratament nu aplicaţi creme sau loţiuni locale.

  1. Callanetica varicoza
  2. Dupa tratamentul alimentelor cu varicoza doare piciorul
  3. Gravida varicoza masi
  4. Ce trebuie sa stii despre durerea ce insoteste varicele

Aduceţi cu dumneavoastră haine confortabile şi largi care să permită un pansament al membrelor inferioare. Ţineţi minte că este posibil să aveţi modificări de culoare ale pielii şi veţi purta ciorapi elastici pentru câteva săptămâni.

varicoza rau grasime cu bile cu varicoza

Ciorapul se va purta in prima zi atit in cursul zilei cit si al noptii, iar in urmatoarele saptamini doar in cursul zilei. Este posibil să simţiţi dureri de tip arsură sau crampe musculare varicoza rau câteva zile.

varicoza rau golfuri cu vene varicoase pentru barbai

După îndepărtarea bandajelor aspectul local poate fi mai rău ca înainte din cauza coloraţiei închise a vaselor trombozate şi din cauza eritemului inflamator, dar acestea vor dispărea în aproximativ o lună şi atunci zona va arăta mult mai bine varicoza rau înainte.

Este posibil să rămână mici pete maronii care vor dispărea în aproximativ luni pâna la 1 an. Se recomandă evitarea statului prelungit în picioare şi aşezat în poziţii incomfortabile precum şi sporturile grele sau jogging agresiv. A doua şedinţă se poate repeta la o lună interval după care este necesară urmărirea periodică şi eventuale şedinţe de retuşare a micilor dilataţii vechi sau noi.

Informațiiimportante