În anul 2018 încep lucrările la Centrul Tehnologic UCS. Acest centru are ca scop principal, instruirea elevilor cu mijloace moderne, în sistemul de învățământ dual. Centrul este amenajat în incinta fostului Grup Școlar de Chimie Industială ”Emil Dandea” și cuprinde săli de pregătire teoretică și practică pentru domeniile:

  • prelucrare mecanică pe mașini clasice (strung, freză, mașină de găurit, mașină de rectificat etc)
  • prelucrare mecanică pe centre de prelucrare CNC ( freză 3 axe, strung etc)
  • sudură ( mig-mag, tig, oxiacetilenă)
  • debitare cu plasmă
  • atelier mecanică auto
  • instalații electrice de joasă tensiune
  • automatizare și smart-home
  • sală radio-amatori

 

                                                                                                    Clădirea cu atelierele centrului înainte de renovare 2018

                                                                                                                 Clădirea cu atelierele centrului după renovare 2019

         Universitatea Cultural-Științifică, în parteneriat cu Primăria Tîrgu Mureș, au reușit în timp destul de scurt să dea o nouă întrebuințare unei locații aflate într-un amplu proces de degradare. Lucrările de renovare au cuprins partea de consolidare, amenajare a exteriorului, dar și a interiorului, precum și instalații sanitare. S-a compartimentat spațiul de la parter pentru a crea două noi săli.

                                                                                                                                         Lucrări la exteriorul clădirii în primăvara anului 2019

                                                                                                                           Noile săli pentru pregătirea teoretică în primăvara anului 2019

        În vara anului 2019, cu sprijinul partenerilor locali și internaționali, s-a început dotarea atelierelor de prelucrare mecanică cu mașini-unelte clasice și de ultimă generație. În atelierul pentru prelucrări mecanice sunt instalate în prezent două CNC-uri de ultimă generație, de la firma Haas. Acestea vor fi utilizate pentru a pregăti cursanți, competitivi în final la nivel național.

       În luna octombrie 2019 se lansează Cetrul Tehnologic odată cu evenimentul Itech. În cadrul evenimentului au participat numeroși elevi și cadre didactice, reprezentanți ai mediului de afaceri regional, ai mediului academic, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Universitatea Sapientia Târgu Mureș, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca- Facultatea de Electronică și Telecomunicații și Facultatea de Construcții de mașini, precum și ai unor licee cu profil tehnologic și teoretic, cu specializări în IT.