Din școală direct la locul de muncă

Cu toții știm că, din cauza schimbării dinamice a lumii, secolul 21 echivalează cu educația continuă. Deși astăzi există nenumărate surse de informații, avem nevoie de profesori, care relaționează cunoștințele, le fac inteligibile și utilizabile. Acesta este și rolul Universității Cultural Științifice din Târgu Mureș, înființată în urmă cu peste 50 de ani.

Pentru o perioadă lungă de timp am lucrat ca profesor și cunosc din interior sistemul școlar, precum și criteriile de pregătire a elevilor, a viitoarei forțe de muncă. Pe de altă parte am o vechime de 20 de ani în administrația locală din Târgu Mureș, care îmi oferă o vedere de ansamblu asupra nevoilor reale ale pieței forței de muncă. Poziția deținută îmi oferă oportunitatea de a utiliza infrastructura orașului și pe care o voi o pune la dispoziția scopurilor promovate de Universitate. Astfel am primit un sediu nou, situat central, care corespunde din toate punctele de vedere unui sediu propice învățământului de calitate.

Prin ce se deosebește Universitatea?

Prin faptul că în ultimii ani multe societăți comerciale s-au așezat în Târgu Mureș și în jurul orașului, există o necesitate mare de forță de munca cu pregătire medie. Studenții noștri se pot conecta la un sistem de învățământ modern, care se adaptează bine la așteptările pieței forței de muncă. Luăm în considerare cererea zonei pentru specialiști, motiv pentru care considerăm ca fiind importantă colaborarea strânsă dintre oraș și județ. Principalul atu al Universității este că pune un accent deosebit pe pregătirea practică, astfel încât două treimi din cursurile noastre au loc în sistem de învățământ practic, derulat în mediu industrial. După absolvirea cursurilor, și în funcție de performanța studenților, se asigură locuri de muncă sigure, unde salariul oferit pentru munca de calitate constantă și probată, concurează cu retribuțiile inginerilor.

Cui îi recomand UCȘ?

Recomand Universitatea tuturor celor care doresc să-și schimbe profesia, sau să își perfecționeze cunoștințele, care caută un program de studii flexibil, și care le permite să lucreze în paralel cu participarea la cursurile instituției. După absolvirea cursurilor studenții primesc diplome de licență recunoscute de ministerele Învățământului și Muncii, acceptate în toate statele membre ale UE.

De ce merită să alegem Universitatea?

În calitate de director mi-am propus ca Universitatea să asigure nu numai accesul la informațiile actuale, ci, în plus, să ofere și posibilitatea participării la programe de cercetare. Rolul nostru este unul integrator și catalizator, spre deosebire de alte instituții de învățământ noi având o vedere de ansamblu asupra problemelor propriei comunități. De asemenea oferim locuitorilor orașului nostru o instituție de încredere, care stă pe mai mulți piloni, însă în primul rând una la scară umană, care pregătește studenții pentru a face față provocărilor unei piețe a muncii aflată în permanentă schimbare.

Vă așteptăm și pe Dumneavoastră la Universitatea noastră!

Dr. Sándor Csegzi
director